Roda-impulsen doen MVV goed: Telstar blijft wederom zonder zege

05-09-2021 16:29
23

MVV heeft de thuiswedstrijd tegen Telstar eenvoudig in winst omgezet. De Maastrichtenaren waren vooral in de eerste helft veel te sterk voor de Witte Leeuwen en wonnen met 3-0.

MVV haalde in de afgelopen transferperiode veel spelers met een verleden bij aartsrivaal Roda JC en die impuls heeft De Sterrendragers goed gedaan. Eén van die nieuwe aanwinsten, Mart Remans, opende na dertien minuten de score. De spits werd weggestuurd door Roland Alberg, ook voormalig Koempel, en schoot in de korte hoek binnen.

Nog geen tien minuten later verdubbelde Remans de score, maar voor dat doelpunt had hij de hulp van de goalie van Telstar nodig. Trevor Doornbusch kreeg een schot van de Limburgse aanvaller recht op zich af en kon die niet klem pakken, waardoor de bal over de lijn rolde en MVV op kolderieke wijze op 2-0 kwam. Toen Sven Blummel er nog voor de rust 3-0 van maakte, op aangeven van Nicky Souren (ook al ex-Roda), was het duel wel gespeeld.

In de tweede helft viel er weinig meer te genieten in De Geusselt. Telstar kon weinig aanspraak meer maken op een eretreffer en omdat Mitchy Ntelo een uitgelezen kans op 4-0 ook liet liggen, kwam er geen verandering meer in de stand. Door de driepunter stijgt MVV naar plek vijf op de Keuken Kampioen Divisie-ranglijst en moet Telstar voor de veertiende keer op rij van het veld af zonder zege. De laatste overwinning dateert alweer van 19 maart.