Interesse uit Nederland valt Hengelman tegen: 'Ook omdat ik Ajax op CV heb staan'

Interesse uit Nederland valt Hengelman tegen: 'Ook omdat ik Ajax op CV heb staan'

06-09-2021 12:00 Laatste update: 12:05
54

De transfermarkt is gesloten en dus zijn de meeste spelers weer onder de pannen, maar sommigen zijn nog op zoek. Doelman Nick Hengelman is er daar één van. Zijn contract bij Ajax, waar hij een jaar trainde, is afgelopen en dus kan hij gaan en staan waar hij wil. Wie pikt hem op?

Hengelman (31) speelde in Zuid-Afrika voor Ajax Cape Town, waarna hij de stoute schoenen aantrok en algemeen directeur van Ajax Edwin van der Sar berichtte met het verzoek of hij bij een van zijn elftallen mee kon trainen. Hengelman tekende vervolgens een eenjarig contract bij Ajax, waar hij een jaar lang meetrainde.

Het contract van Hengelman is inmiddels afgelopen en dus is hij transfervrij. Hij traint momenteel mee bij De Graafschap. "Het is nu iets rustiger. Ik had de laatste twee weken van de transferperiode het gevoel dat ik moest wachten tot de markt gesloten was, omdat de meeste clubs kopen of huren", zegt Hengelman tegen VoetbalPrimeur. "Ik denk dat ik over een of twee weken hoog op de lijstjes sta als clubs toch nog een keeper nodig hebben."

"Er is de laatste tijd wel het een en ander voorbij gekomen, maar dat was of niet interessant, of ik kreeg een aanbieding waar ik niks mee kon. Tegenwoordig willen clubs iemand binnenhalen voor een appel en een ei, maar dat gaat mij niet lukken. Al denken mensen soms dat je de hoofdprijs vraagt als je dat zegt, dat is niet zo. Er was een club die geen interesse toonde, omdat ze ervan uit gingen dat ik geen tweede keeper wilde zijn. Als ze vragen of ik me kan schikken in zo'n rol, wil ik daar best over nadenken", zegt Hengelman, die in Nederland voor Heracles Almelo, AGOVV, Achilles'29, TOP OSS en FC Twente speelde.

Duitse transfer ketste af
Hengelman hoopte te tekenen bij een club uit Duitsland, maar uiteindelijk ging dat niet door. "Zij moesten de keeper verkopen en dan zou ik in beeld komen, maar die transfer is op de laatste dag afgeketst. Ik wilde graag nog eens naar Duitsland, de Regionalliga zie ik ook wel zitten. Dan zou ik tegen Rot-Weiss Essen en Alemannia Aachen gaan spelen. Rot-Weiss Essen betaalt nog beter dan veel clubs uit de Eredivisie. Maar het is jammer dat het is afgeketst."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door nickhengelman (@nickhengelman)

Concrete interesse uit Nederland blijft vooralsnog uit. "Ik ben nog een paar keer gebeld door amateurclubs, waaronder uit de Tweede Divisie. Er zat ook een club uit de Hoofdklasse tussen met een hele forse aanbieding. Zij boden een bedrag dat de gemiddelde Keuken Kampioen Divisie-club niet betaalt. Maar hoewel het serieus geld is, zit ik daar nu niet op te wachten. Ik heb daar vriendelijk voor bedankt. Mijn vriendin snapte dat wel."

Keepen op amateurniveau ziet Hengelman vooralsnog niet zitten. En voetballen combineren met een maatschappelijke carrière ook niet. "Als ik het zou doen, dan zou ik het profvoetbal vaarwel zeggen. Ik wacht liever op een BVO (betaaldvoetbalorganisatie, red.), of je moet ineens zo'n bedrag voorgeschoteld krijgen.... Maatschappelijk wordt er ook al aan me getrokken, dus ik heb wat dat betreft niet heel veel te klagen. Maar zolang ik nog kan voetballen, wil ik daar voor gaan."

"Of de interesse uit Nederland me tegengevallen is? Ja, toch wel", geeft Hengelman toe. "Ik had verwacht dat er meer concrete interesse zou zijn, ook omdat ik Ajax op mijn CV heb staan. Mijn laatste wedstrijd in Nederland was vijf jaar geleden, maar in Zuid-Afrika bij Ajax Cape Town heb ik geen minuut gemist. De keepers hier zijn wat bekender, maar ik doe niet onder voor de meeste keepers uit de Keuken Kampioen Divisie."

Van een wedstrijd in Ajax 1 kwam het nooit voor Hengelman, al was hij wel een keer dichtbij. "Het gebeurde bijna dat ik op de bank zat, omdat er een keeper geblesseerd was die de hele week niet getraind had. Dat was bij Ajax - AZ", zegt de doelman. "Ik moest me klaarmaken om op de bank te zitten, maar hij was op tijd fit. Dus dat was wel jammer. Ik denk dat dat wel goed geweest zou zijn voor mij."

Buitenland?
Hengelman geeft toe dat het buitenland hem nog steeds trekt. Amerika ziet hij zitten, net als een nieuw tropisch avontuur. "Het buitenland is het mooiste, maar voor een mooie club in Nederland sta ik ook zeker open. Als het plaatje klopt, ben ik beschikbaar."

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)