'Berghuis ging na de eerste twintig minuten geweldig draaien in Oranje'

'Berghuis ging na de eerste twintig minuten geweldig draaien in Oranje'

05-09-2021 18:12
87

Frenkie de Jong was één van de beste spelers aan de zijde van Oranje in de met 4-0 gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro. Dat stelt Kees Kist, voormalig international en rapporteur namens De Telegraaf.

De middenvelder van FC Barcelona krijgt van Kist een 7,5 voor zijn prestatie in het Philips Stadion. "Zo willen we een middenvelder zien, hè", zegt de gewezen doelpuntenmaker in De Telegraaf. "Ik zie Frenkie gewoon blij zijn in het veld als hij aan de bal is. Hij geeft steekpasses, haalt de bal op als het nodig is en is overal bij betrokken. De Oranje-spelers geven hem ook graag de bal. Let daar maar eens op. Hij is voor mij nu de complete voetballer."

Ook Steven Berghuis kon het AZ-icoon wel bekoren. Volgens Kist reageerde de Ajacied goed op de kritiek die hem na de wedstrijd tegen Noorwegen (1-1) ten deel viel. "De eerste twintig minuten vreesde ik even dat het niet liep, maar vervolgens ging hij geweldig draaien. Hij heeft ook veel slimme en strakke passes die aankomen. Een buitenspeler die veel mensen vrij voor de goal kan zetten. Ik geniet van zijn geweldige linkerbeen."