Manchester United boorde Van de Beek transfer door de neus: Onbespreekbaar

Manchester United boorde Van de Beek transfer door de neus: "Onbespreekbaar"

Gepubliceerd: zondag 5 september 2021 om 20:44zo 05-09-2021 om 20:44

De club die Donny van de Beek op Deadline Day over wilde nemen van Manchester United is Everton. Het leek erop dat de middenvelder naar The Toffees zou gaan, maar een paar uur voor het sluiten van de markt ging Manchester United er toch voor liggen.

Van de Beek heeft een slecht eerste jaar achter de rug in Engeland en wil wekelijks spelen. Zaakwaarnemer Guido Albers is voor hem aan de slag gegaan. "Eerst was een vertrek onbespreekbaar en toen kwam Cristiano Ronaldo", zegt hij bij Rondo op Ziggo Sport. "Dat was voor iedereen binnen de club een complete verrassing. Die deal is binnen 48 uur tot stand gekomen."

"Paul Pogba speelde aan de linkerkant en Ronaldo speelt daar ook. Waar gaat Pogba dan spelen? Nóg een middenvelder erbij. Toen hebben we aan de bel getrokken en weer gesproken met Solskjaer en de directie. Op eigen initiatief hebben we een club gezocht en zijn we bij Everton uitgekomen", zegt Albers. "Dan maar één stapje lager, maar wel iedere week spelen. Het plaatje was helemaal compleet, dus het leek erop dat het goed zou komen. Maar maandagavond kregen we een telefoontje van de club dat het onbespreekbaar was en hij zich dinsdag weer kon melden."

Albers rekent erop dat Van de Beek nu wél gaat spelen. "We hebben aangegeven dat hij geen League Cup of FA Cup-speler is. Hij is naar Engeland gegaan om in de Premier League te spelen. Niemand geeft garanties, maar ten opzichte van vorig jaar zijn de gesprekken wat harder en duidelijker geweest. Ik heb de verwachting dat hij nu wel de kans krijgt, dus hij moet zorgen dat hij klaar is. En dat is hij. Hij heeft knetterhard getraind. En stel dat het nu niet werkt, dan zijn de afspraken wat duidelijker dan vorig seizoen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws