Van Hanegem looft 'speler met veel mogelijkheden: 'Op termijn naar topcompetitie'

Van Hanegem looft 'speler met veel mogelijkheden: 'Op termijn naar topcompetitie'

05-09-2021 21:36
81

Willem van Hanegem heeft hoge verwachtingen van Cody Gakpo, de aanvaller die zich deze interlandperiode laat zien bij het Nederlands elftal. Tegen Montenegro beloonde hij zichzelf met een prachtig doelpunt en Van Hanegem denkt dat er meer in het vat zit.

Gakpo krijgt deze interlandperiode het vertrouwen van bondscoach Louis van Gaal, die dat uitbetaald krijgt. 'Dat vind ik een speler met veel mogelijkheden, een jongen die op termijn naar een grote competitie moet kunnen. Tegen Noorwegen speelde hij matig en zijn specialiteit - het zuivere schot - liet hem in Oslo in de steek', schrijft Van Hanegem in zijn wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad.

'Daarom snapte ik zijn vreugde toen hij de 4-0 tegen Montenegro in de bovenhoek krulde. Ik denk dat de spanning er nu af is bij hem, maar Oranje kan nog veel doen om hem in zijn kracht te laten spelen', voegt De Kromme daar meteen aan toe.

'Gakpo moet je ruimte geven, maar Oranje sloot hem zelf op tegen de Noren. Daley Blind kwam heel dichtbij hem, Memphis zat steeds in de zone waar Gakpo de ruimte zocht. Davy Klaassen hetzelfde verhaal. En die Noren en zaterdag ook Montenegro hielden het al zo klein.'