'Ik ben blij met Dumfries, want prompt speelt Berghuis een perfecte wedstrijd'

'Ik ben blij met Dumfries, want prompt speelt Berghuis een perfecte wedstrijd'

05-09-2021 23:14
39

Memphis Depay en Denzel Dumfries waren zaterdagavond de grote uitblinkers aan Oranje-zijde. Dat is de mening van Kees Kist, die als rapporteur van De Telegraaf naar de wedstrijd tegen Montenegro (4-0 winst) keek.

Kist, die ook te spreken was over Frenkie de Jong en Steven Berghuis, zag dat laatstgenoemde veel profijt had van Dumfries. "Als ik hem zo zie als tegen Montenegro is er geen betere rechtsback voor Nederland dan Denzel", valt te lezen in De Telegraaf

Sterk, fanatiek, agressief en hij trekt al zijn medespelers mee door zijn enorme drive", gaat de voormalig AZ-aanvaller verder. "Ik ben blij dat Louis hem daar heeft neergezet, want prompt zie je dat Steven Berghuis dan ook de perfecte wedstrijd speelt. Die bloeit helemaal op met Denzel achter hem."

De bondscoach vond echter Memphis Depay de beste en dat kan Kist zich wel voorstellen. "Soms moet je hem gewoon zijn gang laten gaan. Hij blijft een aanvaller die alles opeist. Maar hij zit wel goed in zijn vel. Hij is echt opgebloeid en dan mag er heus wel een keer een mindere wedstrijd tussen zitten."