'Weer belangrijke slag voor PSV: ook Götze verlengt contract in Eindhoven'

'Weer belangrijke slag voor PSV: ook Götze verlengt contract in Eindhoven'

06-09-2021 06:45
145

Mario Götze gaat een jaar na zijn verrassende entree bij PSV zijn contract verlengen. Dat melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. De 63-voudig Duits international tekent voor twee jaar bij, tot medio 2024.

Het is een grote slag voor PSV, dat het nieuws maandag bekend zal maken, aldus het ED en VI. Götze voelt zich bijzonder goed in het Philips Stadion, waardoor hij besloten heeft om in te stemmen met een nieuwe verbintenis. Het is een stevig signaal van de beleidsbepalers in Eindhoven. PSV wil na drie jaar zonder landstitel de concurrentiestrijd met Ajax nadrukkelijk aangaan. Vorige week verlengde toptalent Noni Madueke zijn contract al met één seizoen, tot 2025.

PSV wil met Götze ook snel weer de Champions League in. Vorige maand stond de ploeg van coach Roger Schmidt op de drempel van het hoofdtoernooi, maar in de laatste voorronde trok Benfica nipt aan het langste eind. De 29-jarige spelmaker was vorig seizoen goed voor vijf goals en zes assists in achttien Eredivisie-duels. Dit seizoen is Götze van meet af aan fit. In tien officiële wedstrijden scoorde hij vier keer en gaf hij drie assists.