Opvallend argument Van der Vaart: 'Klinkt lullig, maar vader zit ook op de bank'

Opvallend argument Van der Vaart: 'Klinkt lullig, maar vader zit ook op de bank'

Gepubliceerd: maandag 6 september 2021 om 08:25ma 06-09-2021 om 08:25

Bondscoach Louis van Gaal moet dinsdag een lastige keuze maken: Daley Blind en Tyrell Malacia strijden om een basisplaats in Oranje. Rafael van der Vaart zou voor de linksback van Feyenoord kiezen, maar verwacht de routinier van Ajax aan de aftrap in het WK-kwalificatieduel met Turkije.

"Malacia is gewoon de beste linksback. Blind is aan de bal waanzinnig. Alleen is het geen linksback. Hij is eigenlijk op geen één positie de beste, maar voor een trainer is het heerlijk. Je stelt hem ergens anders op, ook goed", steekt Van der Vaart van wal bij Studio Voetbal van de NOS.

De 109-voudig international heeft een opvallend argument waarom hij rekent op een basisplaats van Blind. "Het klinkt misschien lullig, maar je vader zit ook op de bank. Zo werkt het gewoon. Dan zeg je: we zijn allemaal professionals, maar zo gaat het wel. Ik denk echt dat het een rol speelt, anders moet Malacia morgen (dinsdag, red.) spelen. Malacia is een talent. Die jongen heeft het – op één bal na – goed gedaan. Waarom laat je hem dan niet staan? Dit is de toekomst."

Theo Janssen verwacht desondanks ook dat Blind speelt. "Ik denk dat Van Gaal voor Blind kiest, omdat hij meer ervaren is. Maar Blind is geen echte linksback. Aan de bal is het allemaal prima en dat kan hij ook erg goed. Alleen verdedigend komt hij zwaar in de problemen als hij een snelle speler tegenover zich heeft. Als je naar het verdedigende kijkt, is Malacia beter. In het voetballende kan Blind natuurlijk wel iets extra's brengen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie is de beste linksback voor Oranje op dit moment?

Malacia
74%
Blind
19%
Iemand anders, namelijk..
6%
(2501 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws