Veldbestormer Amin wacht op straf: 'Eigenlijk grap die uit de hand is gelopen'

Veldbestormer Amin wacht op straf: 'Eigenlijk grap die uit de hand is gelopen'

06-09-2021 08:45 Laatste update: 09:02
166

De dertienjarige Amin, die zaterdagavond het veld van het Philips Stadion betrad om een selfie te maken met Oranje-aanvaller Memphis Depay, raakte geïnspireerd door een filmpje met Hakim Ziyech. Zijn moeder hoopt dat een forse boete uitblijft.

Moeder en zoon deden zondagavond in talkshow Humberto hun verhaal. Amin was geïnspireerd door een supporter die in november 2019 het veld op rende tijdens een Champions League-wedstrijd tussen Lille OSC en Ajax voor een kiekje met Ziyech. "Mijn moeder zei: Dat zou jij nooit durven. Ik hoorde van mijn vader dat hij tickets had geregeld voor Nederland - Montenegro. Toen zei mijn moeder weer: Nee, je durft het toch niet, je gaat het toch niet doen."

Wedden

Meer odds

"Toen zat ik er wel mee en dacht ik: ik ga het wél doen. Een minuut voor de wedstrijd klaar was, dacht ik: nee ik ga het niet doen. Ik zat echt met spanning. Maar ik zag jongens met borden met 'Memphis, mag ik een foto?' Ik dacht: ik pak mijn kans", vervolgt Amin.

Naima Chahman benadrukt dat ze haar zoon niet heeft willen aansporen. "Nee, absoluut niet. Hij is een heel rustige jongen, down to earth. Ik had absoluut niet verwacht dat hij zoiets zou doen. Het jongetje met Ziyech had best wel lef. Amin is rustig, schaamt zich soms een beetje, durft niet zoveel. Dus ik zei: Dat zou jij vast niet durven. Daar geloof ik niets van."

Amin werd na zijn actie meegenomen door de beveiliging. "We hebben gepraat over wat de gevolgen zijn. We krijgen er nog een brief over. Ik denk een boete en een stadionverbod." Het is nog even afwachten wat precies de gevolgen zijn. In het huisreglement van PSV wordt een boete van 15.000 euro vermeld, terwijl de KNVB veldbetreders straft met maximaal 450 euro. Welke regels van toepassing zijn, is nog onduidelijk. Het duel van Oranje werd gespeeld in de thuisbasis van de Eindhovenaren.

"Laten we vooropstellen dat ik het niet wil goedkeuren, absoluut niet", benadrukt de moeder van Amin. "Het is eigenlijk een grap die een beetje uit de hand is gelopen. Ik hoop natuurlijk niet dat er gevolgen zullen zijn. Het is niet goed te praten en ik vind het ook niet goed te keuren. Maar die jongen heeft de dag van zijn leven en ik hoop dat het daarbij blijft."