Agüero verrast door dichte Barça-deur: 'Bij City 1,5 uur voor training op de club'

Agüero verrast door dichte Barça-deur: 'Bij City 1,5 uur voor training op de club'

06-09-2021 09:12
19

Sergio Agüero moest even met zijn ogen knipperen toen hij zich voor het eerst bij het trainingscomplex van FC Barcelona meldde. De 33-jarige spits wilde voor de training zelf aan de slag, maar stond voor een dichte deur.

Agüero verruilde Manchester City deze zomer transfervrij voor Barcelona. "Bij City kwamen we tenminste anderhalf uur voor de training op de club. Hier is dat eerder een halfuur", zegt de Argentijn tegen Twitch-streamer Ibai Llanos. "Ik dacht, ik zorg dat ik er een uur voor de training ben, zodat ik nog wat in de gym kan doen. Maar nee, er was helemaal niemand. Zelfs de lichten waren uit."

In het verleden was de gebrekkige arbeidsethos van de Barça-spelers al vaker onderwerp van gesprek. Spaanse media schreven eerder echter dat Ronald Koeman de touwtjes flink heeft aangetrokken sinds zijn aanstelling.

Agüero laat ook weten dat hem het iconische rugnummer tien is aangeboden bij Barça na het vertrek van Lionel Messi, maar hij bedankte voor de eer. Ansu Fati speelt komend seizoen met tien in Camp Nou. Agüero wacht vanwege een blessure nog op zijn officiële debuut voor de Catalanen. Hij hoopt in oktober zijn rentree te maken.