Oranje mist duo tegen Turkije: Gakpo en Aké verlaten trainingskamp per direct

Oranje mist duo tegen Turkije: Gakpo en Aké verlaten trainingskamp per direct

06-09-2021 11:04 Laatste update: 11:12
113

Nathan Aké en Cody Gakpo missen de WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Turkije. De verdediger en aanvaller hebben het trainingskamp verlaten.

Gakpo heeft zondag in de wedstrijd tegen Montenegro, waarin hij zijn eerste interlandgoal maakte, een blessure opgelopen. Aké heeft in overleg met bondscoach Louis van Gaal besloten het trainingskamp te verlaten vanwege privé-omstandigheden.

Van Gaal roept geen vervangers op, waardoor de selectie van het Nederlands elftal nu uit 23 spelers bestaat. Gakpo begon tegen Noorwegen (1-1) en Montenegro (4-0) in de basis, Aké maakte in beide interlands geen minuten.

Steven Bergwijn is tegen Turkije de logische vervanger van Gakpo, al kan Van Gaal ook kiezen voor een systeemwijziging van 1-4-3-3 naar 1-3-5-2. Van Gaal was de laatste dagen al niet te spreken over de het aantal vleugelaanvallers in zijn selectie.

Nederland en Turkije trappen dinsdag om 20.45 uur af in de Johan Cruijff Arena. Voor PSV is de blessure van Gakpo een domper: de koploper van de Eredivisie speelt de komende anderhalve week tegen AZ, Real Sociedad en Feyenoord.