Janssen wil verandering op Oranje-middenveld: 'Dat kunnen Blind en Koopmeiners'

Janssen wil verandering op Oranje-middenveld: 'Dat kunnen Blind en Koopmeiners'

Gepubliceerd: maandag 6 september 2021 om 12:40ma 06-09-2021 om 12:40

Theo Janssen vindt dat Louis van Gaal zijn middenveld moet omgooien bij Oranje. De oud-international pleit ervoor dat Teun Koopmeiners of Daley Blind in de middelste linie worden opgesteld.

"Ik vind dat er bij het Nederlands elftal niet meer met Klaassen én Wijnaldum gespeeld moet worden", begint Janssen in de studio van de NOS. "Dat zijn namelijk dezelfde types. Je kunt beter spelers opstellen die het spel versnellen, een middenvelder die goed is aan de bal en in de passing. Dat kunnen Koopmeiners en Blind zijn."

Rafael van der Vaart is het daar echter niet mee eens. "De Jong gaat zoveel ballen opeisen, dat Koopmeiners totaal nutteloos is. Je hebt een speler nodig die er niet is: een echte nummer tien. Wat je bijvoorbeeld kunt doen is Weghorst in de spits zetten, zeker in dit soort wedstrijden. Memphis kan daar dan omheen gaan spelen."

Janssen verandert echter niet van mening. "Als je nu kijkt naar Wijnaldum en Klaassen, waren die goed in de afgelopen wedstrijden?", besluit de voormalig Oranje-international.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws