Van Gaal herkent Verstappen en Memphis in zichzelf: 'Op dezelfde golflengte'

Van Gaal herkent Verstappen en Memphis in zichzelf: 'Op dezelfde golflengte'

06-09-2021 14:30
66

Louis van Gaal ziet gelijkenissen tussen Max Verstappen, Memphis Depay en hemzelf. Zelfvertrouwen is belangrijk in de topsport, en dat ziet de bondscoach terug in de drie voorbeelden.

Verstappen schreef zondag historie door de Grand Prix van Zandvoort te winnen. Op de persconferentie voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije werd Van Gaal ernaar gevraagd. "Het belangrijkste is van Max is dat hij vertrouwen in zichzelf heeft", reageert Van Gaal. "En dat is een ijzersterk vertrouwen."

"Je hebt net van Memphis gehoord dat hij ook een ijzersterk vertrouwen heeft in het team. Dat doet me deugd, want ik heb ook een ijzersterk vertrouwen in mezelf. Dus we zitten allemaal op dezelfde golflengte."

Memphis gaf kort daarvoor aan veel vertrouwen te hebben, als antwoord op de vraag of hij druk ervaart om te presteren met Oranje. "Nee, ik geloof erin en vertrouw erop dat het team weet wat het moet. Daar hebben we vertrouwen in. Een wedstrijd duurt negentig minuten, we weten dat we kansen gaan creëren."