Goed nieuws: fans van Ajax, PSV, Feyenoord, AZ en Vitesse mogen Europa in

Goed nieuws: fans van Ajax, PSV, Feyenoord, AZ en Vitesse mogen Europa in

06-09-2021 17:47 Laatste update: 17:57
93

Uitfans zijn dit seizoen welkom bij wedstrijden in alle Europese competities. Dat heeft supportersoverleg Football Supporters Europa (FSE), dat samenwerkt met de UEFA, bekend gemaakt.

De Europese voetbalbond heeft nog niets officieel gemaakt, maar FSE laat weten dat de nationale bonden op de hoogte zijn gebracht. Supporters van de bezoekende club mogen naar andere landen afreizen om hun club in de Champions League, Europa League of Conference League aan te moedigen. Die duels beginnen volgende week. De lokale coronamaatregelen en eventuele quarantainerichtlijnen blijven wel gelden.

Door de beslissing van de UEFA kunnen supporters van Ajax, PSV, Feyenoord, AZ en Vitesse daadwerkelijk 'Europa' in. Ajacieden mogen afreizen naar Istanbul, Dortmund en Lissabon, PSV-fans kunnen de reis naar Monaco, San Sebastián en Graz maken, Feyenoorders gaan de trip naar Praag, Haifa en Berlijn maken, supporters van AZ zouden naar Cluj, Jablonec en Randers kunnen gaan en voor Vitessenaren wacht Londen, Rennes en Mura.