Van de Beek hoopvol: 'Solskjaer zei: op de training zie ik een andere Donny'

Van de Beek hoopvol: 'Solskjaer zei: op de training zie ik een andere Donny'

06-09-2021 20:35
99

Donny van de Beek rekent erop dat hij dit seizoen meer minuten gaat krijgen bij Manchester United. Manager Ole Gunnar Solskjaer ging op de laatste dag van de transferperiode voor een vertrek liggen. Van de Beek was op weg naar Everton.

Van de Beek en zijn zaakwaarnemer Guido Albers zochten naar een oplossing en waren dicht bij een move naar Everton, tot Solskjaer belde. "Ik heb met de manager en de club gesproken. Ze waren er vrij duidelijk over dat ik moest blijven. De manager was positief en zei: ik heb je nodig en wil dat je blijft", zegt Van de Beek in de populaire podcast FIVE van Rio Ferdinand.

Volgens Solskjaer heeft Van de Beek een hoop werk verricht de afgelopen maanden. "Ik heb nog geen minuut gespeeld,, maar hij zei: ik zie op de training een andere Donny. Hij was heel positief en ik voel me goed. Ik ben in vorm, dus ik hoop dat ik de mensen kan laten zien dat ik me verbeterd heb. Solskjaer ziet ook een groot verschil, dat ik een stuk sterker ben. Hij ziet nu dat ik een jaar ervaring heb in Engeland."

Van de Beek hoopt op een beter tweede seizoen in Engeland. "Ik moet hem vertrouwen. Als hij me niet nodig heeft, denk ik dat hij me zal laten gaan. Maar hij heeft plannen met me. Ik moet hard werken en dat aan de mensen laten zien."

"Garanties krijg je nooit. Het is voetbal en dat kun je een speler nooit beloven. Uiteindelijk heb je wedstrijdminuten nodig om in topvorm te komen. Als je één keer per maand of zo speelt, kun je je niet van je beste kant laten zien."