Koeman kan langer bij Barcelona blijven: Laporta bevestigt gesprekken

Koeman kan langer bij Barcelona blijven: Laporta bevestigt gesprekken

07-09-2021 07:12
13

Ronald Koeman kan langer door bij FC Barcelona. Dat bevestigt voorzitter Joan Laporta, die in gesprek wil met de Nederlandse trainer over zijn komende zomer aflopende contract.

Volgens Laporta geniet Koeman het volle vertrouwen in Camp Nou. "We hebben al een paar keer gesproken met Rob Jansen, zijn zaakwaarnemer", zegt de preses tegen Esport 3. "Ik heb de trainer gezegd dat hij sterk moet zijn. Ik wil zijn positie niet verzwakken doordat zijn contract afloopt. Daarom heb ik een contractverlenging ter sprake gebracht."

"Koeman heeft al mijn steun, vertrouwen en respect", zo vervolgt Laporta, die meent dat de ex-bondscoach van Oranje een echte Cruijffiaan is. "Hij heeft een portret van Johan in zijn kantoor. Aan de visie van Johan Cruijff valt niet te twisten en dat Koeman een Cruijffiaanse visie heeft is onbetwistbaar. Iedereen past dat op zijn eigen manier toe."

Laporta hield zich eerder nog op de vlakte over de toekomst van Koeman. De Nederlander moest eind vorig seizoen zelfs vrezen voor zijn baan, maar mocht uiteindelijk toch blijven zitten.