Nog geen Turkse opvolger van Yildirim in Oranje: 'Misschien ooit Naci Ünüvar'

Nog geen Turkse opvolger van Yildirim in Oranje: 'Misschien ooit Naci Ünüvar'

Gepubliceerd: dinsdag 7 september 2021 om 08:15di 07-09-2021 om 08:15

Ugur Yildirim is nog altijd de enige Nederlander van Turkse komaf die debuteerde voor Oranje. Hij hoopt dinsdagavond op een Turkse zege in het WK-kwalificatieduel in de Johan Cruijff Arena.

Yildirim verwacht niet dat hij snel een opvolger krijgt in Oranje. "Misschien ooit Naci Ünüvar, maar die moet eerst maar eens zien door te breken bij Ajax", zegt de eenmalig international in De Telegraaf. "Er zijn sowieso heel weinig Turkse voetballers in Nederland, die ervoor in aanmerking zouden komen."

"Het is opmerkelijk dat er 450.000 Turken in Nederland wonen en dat je zo weinig Turkse voetballers in de Eredivisie hebt", vervolgt de voormalig rechtsbuiten, die momenteel jeugdtrainer is bij Go Ahead Eagles. "Het verschil met de Marokkanen is erg groot, terwijl er in het jeugdvoetbal wel veel Turkse talenten zijn. Je zou denken dat het een mentale kwestie is, dat er zo weinig doorstoten naar de top."

Yildirim hoopt dat Turkije dinsdag van Nederland wint. "Turkije is een beetje een rare ploeg. Ze zijn perfect begonnen aan de kwalificatie met de thuiszege tegen Nederland en de uitzege op Noorwegen en dan geven ze tegen Letland en Montenegro de zege uit handen. Het is wel een ploeg, die zich kan opladen om tegen een topland boven zichzelf uit te stijgen. Nederland heeft op vrijwel elke positie een betere speler staan, maar als Turkije als team speelt, dan hebben ze zeker kans."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws