'Götze kon voor paar miljoen weg, maar kiest voor scherp aan de wind zeilend PSV'

'Götze kon voor paar miljoen weg, maar kiest voor scherp aan de wind zeilend PSV'

07-09-2021 09:10
118

Mario Götze had PSV deze zomer betrekkelijk eenvoudig kunnen verlaten. De 29-jarige spelmaker beschikte over een 'uitstapclausule' in zijn vorige contract, meldt het Eindhovens Dagblad. In plaats van een transfer koos hij echter voor een nieuwe verbintenis tot medio 2024.

Volgens de regionale krant had PSV de 63-voudig Duits international voor slechts een paar miljoen euro moeten verkopen aan een Champions League-club, als Götze dat had gewild. Götze besloot echter geen gebruik te maken van die clausule, omdat hij 'sportieve kansen ruikt in Eindhoven'. De club zou iets scherper aan de wind zeilen dan voorheen. Volgens de clubleiding kan dat nu er met onder meer Noni Madueke en Cody Gakpo veel kapitaal op het veld staat.

Technisch manager John de Jong bevestigde maandag al dat er in de laatste dagen van de transferperiode 'serieuze belangstelling' was voor Götze. De aanvallende middenvelder voelt zich echter uitstekend bij PSV. 'Zoals alle nieuwelingen van vorig seizoen heeft Götze pas onlangs ervaren wat de supporters van PSV kunnen losmaken. Met name de ambiance tijdens de Europese play-off tegen Benfica trok hem over de streep om bij PSV te blijven', stelt het ED.