Feyenoord 'leeft weer' door Oranje-debutanten: 'Financieel kun je snel inlopen'

Feyenoord 'leeft weer' door Oranje-debutanten: 'Financieel kun je snel inlopen'

07-09-2021 09:37
207

Dat Justin Bijlow en Tyrell Malacia hun debuut hebben gemaakt voor het Nederlands elftal, is zeer goed nieuws voor Feyenoord. Dat oordelen oud-spelers van de Rotterdammers Ben Wijnstekers en Regi Blinker.

"Twee jonge jongens uit de eigen jeugd nog wel. Het maakt me trots als Feyenoorder en als ex-international. Feyenoord leeft weer. We horen er weer bij", zegt Wijnstekers tegen de NOS. Hij verwacht dat de twee tot de Oranje-kern gaan behoren. "Malacia moet het met Wijndal gaan uitvechten op linksback. Bijlow is de Oranje-doelman voor de toekomst."

Ook Regi Blinker is enthousiast. "Als ze met Frenkie de Jong, Memphis Depay en Georginio Wijnaldum spreken, spelen en trainen worden ze beter. Dan groeien ze en nemen ze dat vertrouwen mee terug naar Feyenoord. Dan gaat ook daar het niveau omhoog." Financieel kan het eveneens goed nieuws zijn voor de Rotterdammers. "Feyenoord heeft een inhaalslag op financieel gebied te maken en als je dit soort spelers later voor grote bedragen kan verkopen, kan je snel inlopen."

Wijstekers ziet meer voordelen. "Niet alleen financieel is het gunstig. Het aanzien van de club gaat omhoog met Feyenoorders in Oranje. Dat is het belangrijkste. Fantastisch."