'We hadden de keuze tussen Pröpper en Gudelj, maar Pröpper paste beter bij PSV'

'We hadden de keuze tussen Pröpper en Gudelj, maar Pröpper paste beter bij PSV'

07-09-2021 11:10
99

André Ramalho is door en door gescout door PSV. Dat vertelt Berry van Aerle, die één van de profscouts is van de Eindhovense club. De Braziliaan stond al een tijdje op de radar.

Ramalho kende trainer Roger Schmidt nog van vorige periodes bij Bayer Leverkusen en Red Bull Salzburg, maar dat is niet de reden geweest dat PSV hem haalde. "Hij stond al acht of negen jaar bij ons op de lijst", vertelt scout Van Aerle in de Peesjevee Podcast, opgetekend door het Eindhovens Dagblad.

Wedden

Meer odds

Niet alleen de voetballende kwaliteiten van een speler, maar ook zijn karakter wordt meegenomen in een scoutingsverslag. "We kijken op meerdere manieren of iemand bij ons past. Naar interviews, trainingen een warming up. Is het een afstandelijke jongen? Er wordt echt wel gekeken of iemand ook buiten het veld bij PSV past."

Van Aerle heeft een recent voorbeeld. In 2015 moesten de Eindhovenaren een knoop doorhakken op de transfermarkt. "Zo hadden we ooit de keuze tussen Davy Pröpper en Gudelj en we vonden Pröpper beter bij PSV passen."