Transfer van Van Drongelen pakt slecht uit: geen clashes met Feyenoord

Transfer van Van Drongelen pakt slecht uit: geen clashes met Feyenoord

07-09-2021 15:52
29

De transfer van Rick van Drongelen naar Union Berlin is vooralsnog niet al te best uitgepakt. De Nederlandse verdediger is buiten de Conference League-selectie van de Duitsers gelaten en mist daardoor de clashes met Feyenoord.

Afgelopen zomer stapte de 22-jarige Van Drongelen van HSV over naar de volksclub uit Berlijn. Daarmee verruilde hij ook het tweede niveau in Duitsland voor de Bundesliga, maar dat is vooralsnog het enige positieve dat de verdediger zich kan bedenken. Europees voetbal zit er namelijk niet in voor Van Drongelen, want hij ontbreekt in de Europese selectie van trainer Urs Fischer.

Die heeft in de competitie ook nog geen beroep gedaan op de Nederlander. Tijdens de eerste twee Bundesliga-wedstrijden was Van Drongelen nog wel licht geblesseerd, maar in het treffen met Borussia Mönchengladbach zat hij negentig minuten lang op de reservebank.

Sheraldo Becker, de andere Nederlander die onder contract staat in de Duitse hoofdstad, is wel ingeschreven voor de Conference League. Union zal het naast Feyenoord in de poule ook op gaan nemen tegen Slavia Praag en Maccabi Haifa. De eerste wedstrijden staan voor volgende week op het programma.