Weggestuurd Feyenoord-talent biedt excuses aan: 'Hij krijgt een passende straf'

Weggestuurd Feyenoord-talent biedt excuses aan: 'Hij krijgt een passende straf'

07-09-2021 17:29
59

Mimeirhel Benita heeft spijt. De zeventienjarige aanvaller werd door Oranje O19-bondscoach Bert Konterman uit de selectie gezet, net als ploeggenoten Ar'jany Martha, Naci Ünüvar, Rio Hillen en Xavi Simons. Hij heeft zijn excuses aangeboden, meldt Voetbal International.

De Telegraaf onthulde dinsdag dat Benita (Feyenoord) en Martha (Ajax) vrouwelijk bezoek hadden in het spelershotel. Ünüvar, Hillen (beiden Ajax) en Simons (PSG) kwamen op het geluid af en werden als medeplichtig gezien door Konterman en zijn technische staf, die het vijftal voor de interland tegen Italië naar huis stuurde.

Feyenoord laat weten dat er dinsdag is gesproken met Benita. 'De speler heeft inmiddels zijn excuses gemaakt aan zowel de KNVB als aan Feyenoord, is zich ervan bewust dat dit gedrag niet past bij een professioneel voetballer en krijgt van de club een passende straf opgelegd', zo kreeg Voetbal International te horen.

"Martha, Benita, Ünüvar, Hillen en Simons hebben de bubbel van het team doorbroken en zijn daarom teruggestuurd naar hun clubs", liet een woordvoerder van de KNVB eerder al weten aan De Telegraaf. Benita maakt eerder dit seizoen tegen IF Elfsborg nog zijn debuut in de hoofdmacht van Feyenoord.