Spanningsveld bij PSV: 'Geen strijd met Schmidt, maar spanning zeker wel, hoor'

Spanningsveld bij PSV: 'Geen strijd met Schmidt, maar spanning zeker wel, hoor'

Gepubliceerd: dinsdag 7 september 2021 om 17:47di 07-09-2021 om 17:47

John de Jong hield in de laatste dagen van de transferperiode zijn ogen en oren open voor buitenkansjes, maar PSV versterkte zich uiteindelijk alleen met spits Carlos Vinícius. Roger Schmidt had stiekem op meer gehoopt, zo valt op te maken uit de woorden van De Jong.

"Ik vind dat een speler dan echt een toegevoegde waarde moet zijn. En die konden we op dit moment niet vinden", zegt De Jong in een interview met Voetbal International over mogelijke versterkingen. Hij reageert bevestigend op de vraag of er een spanningsveld is tussen hem en Schmidt. "Als trainer wil je het liefst zoveel mogelijk goede spelers uit wie je kunt kiezen."

"Mocht er iets gebeuren door blessures of schorsingen, dan wil je als trainer de zekerheid hebben dat je genoeg goede voetballers tot je beschikking hebt. Maar soms kun je er ook te veel hebben", aldus de technisch directeur. "Voor mij is het ook belangrijk te bewaken dat onze jonge jongens vanuit de academy kunnen doorgroeien en dat ik hun contracten kan verlengen. Daar zit soms - ik zal niet zeggen strijd, want dat heb ik niet zoveel met deze trainer - maar spanning zeker wel, hoor."

PSV haalde uiteindelijk zes nieuwe spelers deze zomer: Davy Pröpper, Marco van Ginkel, André Ramalho, Joël Drommel, Phillipp Mwene en Vinícius. Het moet leiden tot de eerste landstitel sinds 2018. Daarnaast bleven Noni Madueke en Cody Gakpo. De Jong: "Ik denk dat wij een kampioenwaardige selectie hebben. Wij gaan zeker strijden voor de titel en het wordt tijd dat de schaal terugkomt naar Eindhoven."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Welke beoordeling geef jij de transferwindow van PSV?

Goed
66%
Voldoende
26%
Matig
5%
Onvoldoende
3%
(2052 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws