Van de Beek oogst bewondering: 'De reden dat Solskjaer hem erbij wil houden'

Van de Beek oogst bewondering: 'De reden dat Solskjaer hem erbij wil houden'

07-09-2021 18:29
78

Rio Ferdinand is lovend over Donny van de Beek. De bankzitter van Manchester United sprak met het Engelse voetbalicoon over zijn leven in Engeland in diens populaire podcast en liet een goede indruk achter.

'Geweldig om Donny van de Beek te spreken... Eerlijk, gepassioneerd en hardwerkend', reageert Ferdinand op het interview. Ook tijdens het gesprek sprak hij zijn bewondering uit over de positieve houding van Van de Beek. "Ik zal eerlijk zijn: als ik het was, in mijn tijd als speler, zou ik niet gelukkig zijn geweest."

Ferdinand refereert daarmee aan de reserverol van Van de Beek. "Ik had misschien niet zo gereageerd, als ik werd gekocht door een club en geen kans kreeg. Maar hij heeft een positieve houding, probeert nog steeds deel van het team te zijn en ploeggenoten te ondersteunen. Dat zegt veel over zijn karakter. Dat is denk ik ook de reden dat Ole hem erbij wil houden. Het is moeilijk om zulke spelers te vinden."

Van de Beek gaf zijn visitekaartje af in de voorbereiding en kreeg complimenten van manager Ole Gunnar Solskjaer, maar wacht nog steeds op zijn eerste Premier League-minuten van het seizoen. Solskjaer ging vorige week op Deadline Day voor een Everton-transfer liggen.