Overmars 'eigenlijk heel blij' met uitblijven Ajax-transfer: 'Ze zitten te slapen'

Overmars 'eigenlijk heel blij' met uitblijven Ajax-transfer: 'Ze zitten te slapen'

07-09-2021 19:50 Laatste update: 20:14
99

Nicolás Tagliafico stond deze zomer in de etalage bij Ajax, maar een transfer bleef tot verbazing van Marc Overmars uit. Hij vindt dat buitenlandse clubs zitten te slapen.

Tagliafico was voor - naar verluidt - twaalf miljoen euro beschikbaar, maar speelt in elk geval tot de winter bij Ajax. "Waarom het niet gelukt is? Dat heeft ook te maken met hoe de wereld er op dit moment uitziet", refereert Overmars aan de impact van de coronacrisis op de transfermarkt. "Nico had anders allang een fatsoenlijke club gevonden."

"Ik vind het niet erg hoor, dat hij blijft", benadrukt de Ajax-directeur. "Ik ben er eigenlijk wel blij mee. Maar we hebben afspraken gemaakt en die willen we nakomen. Bij een bepaalde transfersom hadden we meegewerkt." Concrete interesse bleef echter grotendeels uit. "Heel weinig", bevestigt Overmars.

"Soms is het een proces, hè. Dan speel je in het Argentijnse elftal, dan weer niet... Nico staat bij heel veel clubs op het lijstje, maar niet op de eerste plek. Dat is heel gek. Terwijl iedereen een speler als Nico in zijn elftal wil hebben. Ik denk dat ze (andere clubs, red.) aan het slapen zijn. Maar ik ben blij dat hij hier nog zit."