Zakelijke opening van Jong Oranje in nieuwe EK-kwalificatiereeks

07-09-2021 20:36 Laatste update: 21:04
12

Jong Oranje is sterk begonnen aan de kwalificatie voor het EK. De eerste wedstrijd tegen Jong Moldavië werd zakelijk over de streep getrokken door de talenten van bondscoach Erwin van de Looi. In Deventer werd het 3-0.

Na het EK van afgelopen zomer is het de beurt aan de nieuwe talenten. Van de Looi stelde tegen Jong Moldavië vijf debutanten op: Fabian de Keijzer (FC Utrecht), Melayro Bogarde (Hoffenheim), Neraysho Kasanwirjo (FC Groningen), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen) en Quinten Timber (FC Utrecht) maakten hun debuut.

Vanaf minuut één had Jong Oranje een overwicht tegen de Moldaviërs. De 1-0 van Joshua Zirkzee was dan ook geen verrassing. Hij schoot na een half uur van dichtbij binnen toen de bal voor zijn voeten belandde. Het voorbereidende werk was van Timber. Jong Oranje had het aan zichzelf te wijten dat het voor rust niet op een grotere voorsprong stond. Brian Brobbey miste een grote kans op 2-0, maar die viel even later door Jurgen Ekkelenkamp alsnog.

Na rust debuteerden ook Ki-Jana Hoever, Fodé Fofana, Daniël van Kaam en Ian Maatsen en ook met hen aan boord was Jong Oranje veel te sterk voor de Moldaven. Meerdere goals werden echter afgekeurd vanwege buitenspel, waardoor een grote score uitbleef. Alleen Brobbey scoorde nog, waarmee hij de eindstand op 3-0 bepaalde.

Jong Oranje speelt volgende maand tegen Zwitserland en Wales. Later zijn Bulgarije en Gibraltar nog de tegenstanders.