Noorwegen manifesteert zich als Oranje-concurrent, Frankrijk bijna zeker van WK

07-09-2021 22:53 Laatste update: 23:10
13

Noorwegen lijkt de grootste uitdager te worden voor het Nederlands elftal in de strijd om een rechtstreeks WK-ticket. De ploeg won, mede door drie doelpunten van Erling Haaland, simpel met 5-1 van Gibraltar. Frankrijk is al zo goed als zeker van een plek op het WK.

Noorwegen - Gibraltar 5-1
Noorwegen houdt gelijke tred met Oranje in de kwalificatiereeks voor het WK van 2022. In eigen land werd Gibraltar simpel met 5-1 opzijgezet. Na een halfuur spelen stond er een 2-0 stand op het scorebord door doelpunten van Kristian Thorstvedt en Erling Haaland. Ongeveer vijf minuten voor rust zorgde Haaland met zijn tweede treffer voor 3-0. Reece Styche zorgde nog voor rust voor een 'eretreffer' namens Gibraltar.

Noorwegen deed het na rust wat rustiger aan en kwam nog tot twee doelpunten. Alexander Sörloth maakte de 4-1, wie anders dan Haaland zorgde met zijn derde treffer van de avond voor de eindstand van 5-1. Door de overwinning komt Noorwegen net als Nederland op dertien punten. Het doelsaldo van Nederland is echter beduidend beter.

Frankrijk - Finland 2-0
Frankrijk lijkt zo goed als zeker van een plek op het WK na een 2-0 overwinning op Finland. De grote man aan de zijde van Les Bleus was Antoine Griezmann, die met twee doelpunten zorgde voor de 2-0 eindstand. Beide treffers waren van grote schoonheid. De eerste maakte hij na een prachtige combinatie met Karim Benzema, de tweede werkte hij vanuit een moeilijke hoek in het Finland-doel.