Oranje swingt, Van Dijk lacht: 'Misschien komt het doordat ik zo groot ben'

Oranje swingt, Van Dijk lacht: 'Misschien komt het doordat ik zo groot ben'

Gepubliceerd: dinsdag 7 september 2021 om 22:58di 07-09-2021 om 22:58

Laatste update: dinsdag 7 september 2021 om 23:01di 07-09-2021 om 23:01

Virgil van Dijk is trots op het Nederlands elftal. Ook de late tegengoal, waarbij de aanvoerder een pijnlijke enkel opliep, kan na afloop de pret niet drukken.

Oranje liet Turkije alle hoeken van het veld zien en trakteerde het publiek in de Johan Cruijff Arena op een 6-1 nederlaag. "We kunnen alleen maar positief zijn over de eerste helft", reageert Van Dijk voor de camera van de NOS. "Hoe we beginnen, hoe we de bal winnen na balverlies... Vroeg scoren helpt natuurlijk. Het was al met al een mooie avond."

De internationals van Oranje hebben volgens Van Dijk 'heel veel besprekingen' gehad met de technische staf onder leiding van Louis van Gaal. "We beginnen gewoon uitstekend en dat helpt enorm, om de fans van Turkije stil te krijgen, om onze fans aan te moedigen... We hebben een frisse start gemaakt met een nieuwe bondscoach, je merkt dat we in de opbouw zijn naar iets moois. Op deze wedstrijd kunnen we zeker voortborduren."

Smetje op de overwinning was de late 6-1, waarbij Van Dijk geblesseerd raakt. De schade valt mee, verduidelijkt de aanvoerder. "Gelukkig. De bal (van Justin Bijlow, red.) was natuurlijk iets te zacht. Dat had misschien met concentratie te maken. Ik had al geel, dus wilde niet te veel risico nemen. Misschien wordt gedacht dat ik me aanstelde omdat ik groot ben. Zo'n tik is nooit leuk, maar het hoort erbij."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws