Van Gaal is lyrisch over Oranje en pikt er twee momenten uit: Dat is goud, hoor

Van Gaal is lyrisch over Oranje en pikt er twee momenten uit: "Dat is goud, hoor"

07-09-2021 23:18 Laatste update: 08-09-2021 07:52
48

Louis van Gaal is lyrisch over de prestatie van het Nederlands elftal in de overtuigend gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije (6-1). De bondscoach prijst zich gelukkig te mogen werken met een 'fantastische groep'.

"Hier had ik van tevoren voor getekend", reageert Van Gaal met gevoel voor understatement bij de NOS. Hij complimenteert zijn spelers. "Ik heb mijn visie op hen geprojecteerd. Dan moet je altijd maar afwachten hoe het opgepakt wordt. Het was een grote gok, want als ze het niet accepteren wordt het heel moeilijk. Maar vanaf dag één heb ik het gevoel dat ze mij graag wilden accepteren. Met al mijn regels. Ik zei na Noorwegen dat het een fantastische groep is, na Montenegro, en nu weer."

"We hebben totale pressie gespeeld", vervolgt de bondscoach. "En de spelers hebben het eigenlijk negentig minuten volgehouden. Dat is niet normaal." Voor de razendsnelle 1-0 van Davy Klaassen had Van Gaal niets dan lof. "Dat is hogeschool. Daar hebben we niet op getraind en ook niet geoefend. Zoiets komt er gewoon uit."

Van Gaal is dik tevreden. "Het is gewoon een heel blije, goede groep. Ze willen alles voor elkaar doen en als er een goed plan is, willen ze dat uitvoeren. Dat hebben we vanavond gezien. Ik denk zeker dat het vanaf hier alleen maar beter wordt, want we gaan nu automatismen krijgen. Om die reden heb ik ook heel veel gewisseld (vijf keer, red.). Guus Til en Teun Koopmeiners doen het gewoon. Wacht dacht je van die pass tussendoor (van Koopmeiners, red.)? Dat is goud, hoor."