Van Gaal verrast met naam van Oranje-kandidaat: 'Ik had nog nooit van hem gehoord'

Van Gaal verrast met naam van Oranje-kandidaat: 'Ik had nog nooit van hem gehoord'

08-09-2021 06:30
94

De kans bestaat dat Louis van Gaal voor de volgende interlandperiode een speler bij de Oranje-selectie haalt, waarvan hij tot voor kort nog nooit had gehoord. Mark Flekken, doelman van SC Freiburg, staat op zijn radar.

Van Gaal werd dinsdagavond op de persconferentie na de eclatante Oranje-zege op Turkije (6-1) gevraagd naar nieuwe spelers voor het Nederlands elftal. Daarbij viel de naam van Flekken: de 28-jarige Limburger, die al zijn hele voetballeven in Duitsland keept, heeft een basisplaats veroverd bij Freiburg, de nummer vier van de Bundesliga.

"Er is een keeper in Duitsland, die speelt bij Freiburg", aldus Van Gaal. "Ik had nog nooit van hem gehoord, maar hij schijnt heel goed te keepen. Daar gaan we ook naartoe, bijvoorbeeld." Als perschef Bas Ticheler de persconferentie wil afsluiten, gaat Van Gaal nog even door. "Flekken heet hij. Flek-ken. Dan weet-ie al dat we komen kijken."

Ook Anwar El Ghazi (Aston Villa) wordt in de gaten gehouden. Van Gaal heeft sinds zijn aanstelling meerdere keren aangegeven dat hij de bezetting op de vleugels mager vindt. "We moeten een schaduwspeler hebben voor de rechtsbuitenpositie, dus we gaan kijken naar een speler als El Ghazi|", zegt de bondscoach.