Turkse media fileren bondscoach Günes: 'Zijn vernietigd, schandalige avond!'

08-09-2021 06:00 Laatste update: 10:20
62

De verbazing was van de gezichten van de Turkije-spelers af te lezen na de 6-1 nederlaag op bezoek in de Johan Cruijff Arena. In de Turkse media wordt er vooral hard uitgehaald naar bondscoach Senol Günes. Al tijdens de wedstrijd riepen Turkse fans om het ontslag van de coach.

De ruime nederlaag komt hard aan in Turkije. Hürriyet spreekt van een 'historische nederlaag'. 'Door de 6-1 nederlaag verloor onze nationale ploeg voor het eerst na 31 jaar met vijf doelpunten verschil een officiële wedstrijd', concludeert de krant.

De woede van de Turkije-fans was vooral gericht aan het adres van bondscoach Günes. 'Waar het Turkije-team in de eerste helft niets liet zien, daar stond Günes in het middelpunt van alle belangstelling', vervolgt Hürriyet. 'Zijn tactische keuzes stonden al voor de wedstrijd in de schijnwerpers en werden op social media bekritiseerd. Sommige fans schreeuwen zelfs al om het ontslag van de coach.'

Toen Turkije al snel op een ruime achterstand stond in de eerste helft, richtten de aanwezige Turkije-fans zich op Günes. 'Toen de fans op de tribunes schreeuwden om zijn vertrek, was te zien dat Günes behoorlijk van streek was. Toen hij werd gefilmd na de 2-0 was de hopeloze uitdrukking op zijn gezicht goed zichtbaar', zo sluit Hürriyet af.

'Genoeg is genoeg'
Ook in een andere Turkse sportkrant wordt er uitgebreid stilgestaan bij de situatie van Günes. 'Aftreden, genoeg is genoeg!', zo pakt Fanatik uit met een van de vele reacties op social media. 'Turkije werd van het veld geveegd tegen een sterkere tegenstander. Tegen Nederland, in de Johan Cruijff Arena, kwam Turkije in de belangrijkste kwalificatiewedstrijd in een nachtmerrie van 90 minuten terecht.'

HT doet er zelfs nog een schepje bovenop. 'Een flinke dreun richting het WK. Alsof we terug zijn in de jaren 90. De kwalificatie begon als een droom, maar alles staat nu op zijn kop. Voordeel weg, koppositie weg. We zijn gewoon vernietigd, een schandalige avond!'