Turkse bondscoach jammert na Oranje-masterclass: 'Iedereen is van streek'

Turkse bondscoach jammert na Oranje-masterclass: 'Iedereen is van streek'

08-09-2021 08:40
78

Bondscoach Senol Günes steekt de hand in eigen boezem na de 6-1 nederlaag van Turkije tegen Nederland. De 69-jarige trainer 'accepteert' de kritiek die hij krijgt.

Na de afgang tegen Oranje waren de Turkse media erg kritisch op Günes. De coach baalt logischerwijs van de oorwassing. "We hebben nog steeds een kans om naar het WK te gaan, maar we wilden dat als groepshoofd halen", wordt Günes geciteerd door Fanatik. "Daarom spijt dit resultaat me heel erg. We hadden goede hoop dat het zou lukken. We hebben geprobeerd om de fans blij te maken. Ik respecteer wat de mensen nu zeggen en wat er over me wordt geschreven. Ik ben hiervoor verantwoordelijk."

"Ik accepteer alle kritiek, net als normaal", gaat Günes verder. "We hebben een wedstrijd verloren en iedereen is van streek. Ik snap de emoties, maar ik denk niet dat het juist is om deze nederlaag aan de spelers toe te schrijven. Ik begon aan deze job onder moeilijke omstandigheden, maar ik deed het op verzoek van iedereen."

Door de nederlaag tegen Oranje staat Turkije nu op een derde plek in de WK-kwalificatiepoule. In de volgende interlandperiode spelen de Turken tegen Noorwegen en Letland.