Koeman: 'Vraag me af hoe Barça nooit eerder aanvaller als De Jong heeft gehad'

Koeman: 'Vraag me af hoe Barça nooit eerder aanvaller als De Jong heeft gehad'

08-09-2021 08:57
67

Ronald Koeman benadrukt dat Luuk de Jong niet uit paniek naar FC Barcelona is gehaald. De Nederlandse coach ziet een meerwaarde in de 31-jarige spits. Koeman is zelfs een beetje verbaasd dat eenzelfde type als De Jong niet eerder bij Barça speelde.

In een uitgebreid interview met Sport wordt Koeman gevraagd of de komst van De Jong 'geïmproviseerd' is. "Nee, want vanaf begin augustus sprak ik al met hem over een overstap naar Barcelona", antwoordt de 58-jarige Zaandammer. "Ik wilde een ander type aanvaller dan ik al in mijn selectie had. Ik dacht daarbij aan Luuk, omdat ik hem heel goed ken."

Koeman werkte bij het Nederlands elftal namelijk al met De Jong. "Ik vraag me eigenlijk af hoe het mogelijk is dat Barça nooit eerder een soort aanvaller als Luuk heeft gehad", vervolgt de coach. "Hij gaat ons veel opties geven, vooral in de lucht. Ik kan daardoor ook directer voetbal gaan spelen. Ik ben erg blij met zijn komst."

Barcelona huurt De Jong het komende seizoen van Sevilla. De Catalanen hebben de mogelijkheid om de Nederlandse aanvaller komende zomer definitief over te nemen.