Götze zit op zijn plek in Eindhoven: 'Het maximale uit mijn carrière halen'

Götze zit op zijn plek in Eindhoven: 'Het maximale uit mijn carrière halen'

08-09-2021 12:05
67

Mario Götze tekende afgelopen week een nieuw contract bij PSV, dat hem tot medio 2024 aan de club verbindt. Het gevoel voor de club en het geloof in het team zijn de voornaamste redenen voor de Duitser om in Eindhoven te blijven. 

"Het gevoel dat ik heb bij de club is heel goed. Ik geloof in de trainer en de filosofie. Ik kan hier belangrijk zijn voor het team en tevens goed voetbal spelen", vertelt Götze in gesprek met het Algemeen Dagblad. De garantie op het spelen van wedstrijden was voor de aanvallende middenvelder ook een punt dat hem over de streep trok in Nederland te blijven.

"Ik kan ergens wel een goed contract tekenen voor vijf jaar, maar dan speel ik misschien geen wedstrijden. Ze kunnen nog zulke mooie dingen in het contract zetten, maar in de voetballerij weet je nooit of dat ook uitkomt." Götze ziet vorig seizoen als een overgangsjaar. De spelmaker kwam begin oktober - niet helemaal fit - bij PSV. Hoe anders is dat nu. Het 'totaalpakket' klopt voor hem. Zijn rol, het team en de trainer passen bij hem.

Die drie facetten hebben hem doen besluiten bij te tekenen. "Ik moet de juiste keuzes maken om zo lang mogelijk op het hoogste niveau actief te zijn. Als voetballer heb je maar vijftien jaar om het maximale uit je carrière te halen. Als ik dan kijk hoe ik mij ontwikkeld heb het laatste jaar, weet ik dat ik hier op de juiste plek ben."