Deze spelers komen net als Flekken en El Ghazi in aanmerking voor Oranje

Deze spelers komen net als Flekken en El Ghazi in aanmerking voor Oranje

Gepubliceerd: woensdag 8 september 2021 om 13:15wo 08-09-2021 om 13:15

Mark Flekken en Anwar El Ghazi maken kans op een uitnodiging voor Oranje in de komende interlandperiode, zo maakte Louis van Gaal bekend na de glorieuze 6-1 overwinning op Turkije. Welke spelers die nu niet werden geselecteerd mogen nog meer hopen op een plekje in de volgende Oranje-selectie? VoetbalPrimeur neemt de opties door.

Noa Lang/Club Brugge
Van Gaal heeft al een aantal keer aangegeven dat hij de bezetting op de vleugels mager vindt. De bondscoach gaat dat probleem mogelijk oplossen door Lang op te roepen. De 22-jarige linksbuiten schittert dit seizoen wederom bij Club Brugge, waar hij eveneens zijn veelzijdigheid laat zien: Lang speelt regelmatig als spits in België. De jeugdinternational zou de aanval van Oranje van de gewenste extra breedte kunnen voorzien.

Rick Karsdorp/AS Roma
Ook Karsdorp is een speler die bekeken gaat worden door Van Gaal. De 26-jarige rechtsback heeft onder José Mourinho een basisplek veroverd bij Roma, nadat hij vorig seizoen al een vaste waarde was. Extra interessant voor Van Gaal is dat Karsdorp zowel in een viermans- als een vijfmansdefensie uit de voeten kan. Als hij voor het eerst in ruim vier jaar weer wordt opgeroepen, dan zal de drievoudig international wel de concurrentiestrijd aan moeten gaan met Denzel Dumfries, die zich deze interlandperiode wederom heeft bewezen bij Oranje.

Donny van de Beek/Manchester United
Eén van de wijzigingen die Van Gaal direct bij zijn aanstelling als bondscoach doorvoerde, was het niet selecteren van Van de Beek. De Manchester United-middenvelder maakte nog geen Premier League-minuut dit seizoen en voldoet daarmee niet aan de eis van de bondscoach. Van de Beek en zijn management verwachten dat hij in de komende weken zijn kans gaat krijgen bij United. Als de negentienvoudig international die grijpt, maakt hij weer een goede kans op een uitnodiging voor Oranje.

Arnaut Danjuma/Villarreal
Danjuma zou het 'vleugelprobleem' van Oranje ook kunnen oplossen. De buitenspeler is deze zomer naar Spanje verkast om zich in de kijker bij het Nederlands elftal te spelen. Danjuma aast al een tijdje op een uitnodiging voor Oranje, maar werd na zijn eerste twee duels van bijna drie jaar geleden niet meer opgeroepen. Bij Villarreal heeft de 24-jarige aanvaller zich al laten zien: op bezoek bij Atlético Madrid maakte hij als invaller een mooie goal, waardoor zijn ploeg een punt uit het vuur sleepte. Danjuma wacht wel nog op zijn eerste basisplek.

Owen Wijndal/AZ
Wijndal kampte de eerste weken van het seizoen met blessureleed, waardoor hij ook afwezig was bij Oranje. De 21-jarige linksback is nu weer fit en gaat komend weekend normaal gesproken zijn eerste officiële duel van het seizoen spelen tegen PSV. Wijndal ligt daarnaast op koers om aanvoerder te worden bij AZ na het vertrek van Koopmeiners. Van Gaal staat de komende weken voor een lastige keuze: houdt hij vast aan Tyrell Malacia als tweede linksback, of kiest hij toch voor Wijndal?

Quinten Timber/FC Utrecht
Enkele dagen geleden werd duidelijk dat Timber op de radar staat bij de bondscoach. Van Gaal liet de tweelingbroer van Jurriën meetrainen bij het Nederlands elftal, omdat de zeventigjarige bondscoach hem 'de beste' bij Jong Oranje vond. Sinds zijn overstap naar FC Utrecht maakt Timber indruk. Dinsdag kwam de twintigjarige middenvelder ook goed voor de dag bij zijn debuut in Jong Oranje. Timber moet wel concurreren met onder meer Teun Koopmeiners, Marten de Roon, Guus Til en Ryan Gravenberch voor een plekje in de Oranje-selectie.

Jasper Cillessen/Valencia
Cillessen mag zich mogelijk weer melden voor het Nederlands elftal als hij weer gaat spelen bij zijn club. De doelman van Valencia kwakkelt de laatste maanden met blessures, waardoor hij deze interlandperiode thuis moest blijven. Als Cillessen weer terugkeert bij Oranje, lijkt hij wel plaats te moeten nemen op de bank: Justin Bijlow heeft zo goed als zeker het plekje onder de lat veroverd bij Nederland.

Luuk de Jong/FC Barcelona
Wout Weghorst kreeg in de laatste selectie de voorkeur, maar de bondscoach heeft De Jong uiteraard ook op de radar. Het is geen gekke gedachte dat Van Gaal de aanwinst van FC Barcelona weer bij Oranje haalt als hij een goede start maakt in Catalonië. De Jong heeft een mogelijke uitverkiezing voor het Nederlands elftal dus in eigen hand. Weghorst was bovendien niet nodig in de afgelopen interlandperiode bij Nederland: samen met de voortijdig naar huis vertrokken Nathan Aké was de spits van VfL Wolfsburg de enige veldspeler die geen speelminuten mocht maken.

(Nordin 't Hart/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws