Van Gaal verspreekt zich op persconferentie: 'Zo veel 'chaps' gekregen'

Van Gaal verspreekt zich op persconferentie: 'Zo veel 'chaps' gekregen'

08-09-2021 13:28
52

Louis van Gaal heeft veel berichten binnengekregen naar aanleiding van de overwinning die Oranje boekte op Turkije (6-1). De bondscoach wilde op de persconferentie uitleggen welke berichtjes hij kreeg en introduceerde meteen een nieuw woord.

Het Nederlands elftal legde Turkije eenvoudig over de knie in de Johan Cruijff Arena en dus was Van Gaal een tevreden man. Zijn naam werd gescandeerd en volgens de bondscoach stond zijn telefoon ook roodgloeiend. "Hoewel niet veel mensen mijn telefoonnummer hebben, heb ik ook wel veertig of vijftig 'chaps' of hoe heten die dingen ook alweer, gekregen", tekent De Telegraaf op uit zijn mond.

De 70-jarige oefenmeester, die 'chats' en 'apps' combineerde en er een nieuw woord van maakte, leidde Oranje in drie wedstrijden naar zeven punten en de koppositie in de poule. Het WK in Qatar wordt gehaald als Nederland die eerste plaats weet vast te houden. Turkije (twee punten achterstand) en Noorwegen (op gelijke hoogte maar met een minder doelsaldo) zijn concurrenten.