Haaland verbaast met uitspraken na hattrick: 'Ik maak niet genoeg doelpunten'

Haaland verbaast met uitspraken na hattrick: 'Ik maak niet genoeg doelpunten'

08-09-2021 14:13
28

Erling Haaland is niet tevreden met zijn doelpuntenproductie. De Noorse spits, die sinds het seizoen 2018/2019 één op één loopt in alle competities, vindt dat hij het net nog veel vaker had moeten doen bollen.

In de afgelopen drie seizoenen maakte de pas 21-jarige Haaland 105 doelpunten in 105 wedstrijden. Een krankzinnig aantal, maar zelf is de Noor nog lang niet tevreden. "Ik maak niet genoeg goals", liet hij na afloop van de met 5-1 gewonnen wedstrijd tegen Gibraltar weten. Haaland maakte daarin een hattrick.

Toen hem verteld werd dat hij precies één op één loopt in de afgelopen drie seizoenen, reageerde de spits strijdvaardig. "Oké, een gemiddelde van één goal per wedstrijd is leuk, maar ik vind dat ik meer doelpunten had moeten maken dan ik wedstrijden gespeeld heb."

Martin Ödegaard, ploeggenoot van Haaland in het Noorse nationale elftal, is wel onder de indruk van de cijfers. "Die getallen spreken voor zich", zegt de Arsenal-spelmaker tegen NRK. "Meer kunnen we er niet over zeggen. Het is krankzinnig en we hebben geluk dat we hem hier hebben. Ik neem mijn hoed af voor dit soort statistieken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie