'Engelse clubs staan internationals niet af: Braziliaanse bond neemt wraak'

'Engelse clubs staan internationals niet af: Braziliaanse bond neemt wraak'

08-09-2021 14:51 Laatste update: 15:11
28

Premier League-clubs kunnen vijf dagen niet beschikken over hun Braziliaanse spelers. Dat meldt de BBC. De Braziliaanse bond heeft de FIFA gevraagd om hun opgevraagde internationals, die niet naar Zuid-Amerika mochten afreizen, voor vijf dagen uit te sluiten.

Spelers die niet vrijgegeven worden voor internationale wedstrijden kunnen voor vijf dagen uitgesloten worden van competitievoetbal. Dat is na te lezen in de reglementen van de FIFA en de Braziliaanse bond heeft volgens de BBC die regel in werking gezet. Ze zijn verbolgen over het feit dat spelers uit de Premier League niet naar Zuid-Amerika mochten gaan.

Vanwege de strenge coronaregels zouden spelers die vanuit Engeland naar Brazilië gaan in quarantaine moeten en dat wilden de clubs niet hebben. Ze verboden hun spelers om te gaan en daar heeft de Braziliaanse bond nu op gereageerd.

Als de regel daadwerkelijk wordt doorgevoerd, kunnen acht spelers komend weekend niet in actie komen. Het gaat om Thiago Silva (Chelsea), Roberto Firmino, Alisson Becker en Fabinho (Liverpool), Ederson en Gabriel Jesus (Manchester City), Raphinha (Leeds United) en Fred (Manchester United). De afwezigheid van laatstgenoemde kan goed uitpakken voor Donny van de Beek.