Koeman baalt nog steeds van Messi-vertrek: 'Ik voel me genaaid, dat is het'

Koeman baalt nog steeds van Messi-vertrek: 'Ik voel me genaaid, dat is het'

08-09-2021 16:46
31

Ronald Koeman voelt zich 'genaaid' door het vertrek van Lionel Messi. De Nederlandse coach had de vurige wens dat de Argentijn zijn loopbaan af zou sluiten bij FC Barcelona. Koeman zag Messi echter op een 'trieste' manier vertrekken bij de club.

"Ik voel me genaaid door het vertrek van Messi", vertelt een duidelijke Koeman tegenover Mundo Deportivo. "Dat is het. Ik denk zoals elke Barcelona-fan. Ik kende de problemen van de club op financieel gebied, maar ik hoopte altijd dat Messi zijn carrière hier zou beëindigen. Het was in alle opzichten een triest einde."

Vervolgens benadrukt Koeman dat er door het vertrek van Messi geen grote dingen zijn veranderd bij Barça. "Zonder hem verandert het beeld niet zo veel, maar we zullen in de aanval andere oplossingen moeten zoeken", stelt de geboren Zaandammer. "Messi is een talent dat wedstrijden voor je wint. Het is duidelijk dat we zijn doelpunten zullen missen."

Deze zomer vertrok Messi transfervrij naar Paris Saint-Germain. De 34-jarige linkspoot leek een nieuw contract te gaan tekenen bij Barcelona, maar de deal ketste af door de benarde financiële situatie van Barcelona en de reglementen van La Liga. Inmiddels heeft Messi zijn debuut voor PSG al gemaakt.