'Zware stress' door Groningen-move op Deadline Day: 'Schoot ook door mijn hoofd'

'Zware stress' door Groningen-move op Deadline Day: 'Schoot ook door mijn hoofd'

Gepubliceerd: woensdag 8 september 2021 om 17:30wo 08-09-2021 om 17:30

Mark-Jan Fledderus heeft teruggeblikt op de bizarre transfer van Gabriel Gudmundsson naar Lille OSC. De deal werd één minuut voor de transferdeadline officieel, wat de technisch directeur van FC Groningen 'zware stress' opleverde.

In gesprek met Voetbal International krijgt Fledderus de vraag wat zijn gemoedstoestand om 23.30 uur op Deadline Day was. "Toen was het zware stress", antwoordt hij. "We begrepen ook niet precies wat er allemaal speelde zo laat op de avond. Zelf was Lille ook nog andere transfers aan het doen en er bleek iets aan de hand met Gabriels medische keuring die een second opinion noodzakelijk maakte. Dus om half twaalf ’s avonds maakten wij ons wel zorgen."

"Wat als we een zwaar teleurgestelde speler terugkrijgen, die zijn droomtransfer heeft zien mislukken door medische oorzaken?", vraagt Fledderus zich vervolgens hardop af. "Wat had dat met zijn marktwaarde gedaan? Daar komt nog eens bij dat we al een vervanger hadden aangetrokken. Het afketsen van de transfer van Gudmundsson had financieel natuurlijk ook wel wat voor de club betekend."

Het bericht dat de transfer door kon gaan, kreeg Fledderus pas een kwartier voor de deadline. "Toen waren we er nog niet, want vervolgens moest alles nog in het transfersysteem worden ingeladen en daarna moesten wij en Lille alle gegevens nog invoeren", stelt hij. "Dan druk je op een knop en dan moeten de gegevens precies matchen. Matcht het niet, dan komt het er niet door. Dat schoot op dat tijdstip ook nog door mijn hoofd."

"Wat als wij of Lille ergens een verkeerd getalletje neerzetten? Normaal heb je de tijd om dat te herstellen, maar als dat nu was gebeurd, was de transfer waarschijnlijk geklapt. Om 23.53 uur kregen we bericht dat alles goed was ingevoerd. Dat zorgde wel voor opluchting", besluit Fledderus.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws