La Liga-voorzitter onder vuur: 'Jouw opmerkingen beledigen miljoenen fans'

La Liga-voorzitter onder vuur: 'Jouw opmerkingen beledigen miljoenen fans'

08-09-2021 18:16
41

La Liga-voorzitter Javier Tebas heeft de volle laag gekregen uit Frankrijk. De Spaanse competitievoorzitter liet zich kritisch uit over het transfergeweld van Paris Saint-Germain de afgelopen transferperiode en heeft inmiddels een reactie ontvangen.

"We zijn kritisch op de Super League omdat die het Europese voetbal zou vernietigen", vertelde Tebas eerder. "Op PSG zijn we net zo kritisch. COVID-verliezen: meer dan driehonderd miljoen euro, de tv-inkomsten in Frankrijk: -40%. En dan vijfhonderd miljoen euro aan salarissen? Dat is onhoudbaar."

Victoriano Melero, algemeen secretaris van PSG is niet gediend van de uitspraken van Tebas. In een brief gericht aan La Liga laat hij weten de uitspraken schandelijk te vinden. "Het is nu publiekelijk bekend dat bepaalde Spaanse clubs en uw competitie te maken hebben met onhoudbare schuldenniveaus na grof wanbeleid. Om nog maar te zwijgen over de manier waarop het Spaanse voetbal het afgelopen decennium is gefinancierd, ook door de staat."

Melero vindt de uitspraken van Tebas een aanval op de spelers die PSG deze zomer aantrok. "Je valt de spelers op een respectloze manier aan, simpelweg omdat ze hebben besloten jouw competitie te verlaten. Terwijl je tot voor kort over deze spelers pochte om jouw competitie te promoten. Jouw opmerkingen over de leeftijd van deze spelers beledigen ook de miljoenen fans over de hele wereld die hen aanbidden", aldus Melero, doelend op Sergio Ramos en Lionel Messi.

Ligue de Football Professionnel (LFP) heeft inmiddels laten weten achter de uitspraken van PSG te staan.