Jahanbakhsh staat voor dilemma, Feyenoord reageert: 'Dit wordt later duidelijk'

Jahanbakhsh staat voor dilemma, Feyenoord reageert: 'Dit wordt later duidelijk'

09-09-2021 07:30
152

Het is de vraag of Feyenoord-trainer Arne Slot volgende week dinsdag een beroep kan doen op Alireza Jahanbakhsh. De Iraanse aanvaller is fit, maar komt mogelijk niet in actie door het feit dat Feyenoord in Israël speelt.

De Rotterdammers beginnen de groepsfase van de Conference League met een uitwedstrijd tegen Maccabi Haifa. Dat ligt gevoelig voor Jahanbakhsh: Israël is de aartsvijand van Iran en daar voetballen kan verstrekkende gevolgen hebben voor zijn familie en interlandcarrière. Feyenoord houdt zich nog op de vlakte. "Dit wordt pas duidelijk na terugkeer van de internationals, dus vermoedelijk ergens in het weekend", laat een woordvoerder weten aan Trouw.

Wedden

Meer odds

Het is niet de eerste keer dat Jahanbakhsh voor het dilemma wordt geplaatst: in 2016 maakte hij als speler van AZ hetzelfde mee, toen de Alkmaarders in de Europa League werden gekoppeld aan Maccabi Tel Aviv. AZ besloot Jahanbakhsh zowel in de uit- als thuiswedstrijd aan de kant te laten.

"Het was voor mij als trainer en ons als club een geheel nieuwe situatie", memoreert toenmalig AZ-trainer John van den Brom. "Uiteindelijk hebben we een logische keuze gemaakt. Als wél spelen gevolgen zou hebben voor de veiligheid van Alireza en zijn familie, dan speelt het sportieve aspect een minder belangrijke rol, zo vonden we na onderling overleg. Ook zijn status in Iran en zijn interlandcarrière stonden op het spel. Ons werd al snel duidelijk dat het onmogelijk was om te spelen."