Noa Lang voert 'alternatieve straf' in het geheim uit en ontloopt schorsing

Noa Lang voert 'alternatieve straf' in het geheim uit en ontloopt schorsing

09-09-2021 07:48 Laatste update: 08:03
52

Noa Lang heeft een 'alternatieve straf' gekregen in België. Dat meldt Het Nieuwsblad. De aanvaller van Club Brugge bezocht in het geheim de kazerne Dossin in Mechelen, nadat hij vijf maanden geleden een antisemitisch spreekkoor inzette bij het kampioensfeest van zijn club.

Op beelden die via sociale media werden gedeeld, was te zien hoe Lang voluit 'liever dood dan Sporting-Jood' meezong. Supporters van Anderlecht worden door hun Brugse rivalen spottend 'joden' genoemd. Het lied leverde Lang scherpe kritiek op in België. De voetbalbond (KBVB) wilde hem aanvankelijk schorsen, maar kwam uiteindelijk met een alternatieve straf omdat er 'geen racistisch oogmerk was'.

Wedden

Meer odds

Het Nieuwsblad meldt dat Lang in het geheim een bezoek heeft gebracht aan de kazerne Dossin in Mechelen. Het voormalige deporatiekamp is nu een museum over de holocaust. Hij werd tijdens de interlandbreak rondgeleid door een gids. Als hij de alternatieve straf niet voor 1 oktober had uitgevoerd, was Lang twee wedstrijden geschorst. De oud-speler van Ajax is dit seizoen wederom een belangrijke kracht voor Club Brugge.