Botman flirt met transfer: 'Soms komen er kansen voorbij, ik stond ervoor open'

Botman flirt met transfer: 'Soms komen er kansen voorbij, ik stond ervoor open'

Gepubliceerd: donderdag 9 september 2021 om 09:36do 09-09-2021 om 09:36

Sven Botman stond deze zomer open voor een transfer. Dat bevestigt de 21-jarige verdediger van Lille OSC en Jong Oranje aan het Algemeen Dagblad. Geïnteresseerde clubs uit Engeland, Italië en Spanje pakten echter niet door.

In de slotweek van de transferperiode zaten onder meer Atalanta Bergamo, Sevilla en Wolverhampton Wanderers achter Botman aan, maar geen van de clubs wist Lille te overtuigen. De verdediger, die vorig seizoen Ajax verliet, is niet teleurgesteld over het uitblijven van een mooie zomertransfer.

"Nee, dat niet, want daarvoor zit ik te goed bij Lille", zegt hij tegen het AD. "Ik speel in de top van Frankrijk. De Champions League gaat straks beginnen. Dat is ook goed voor me. Alleen: soms komen er kansen voorbij waar je misschien toch wel voor wilt gaan. Ik heb geen haast daarin, maar ik stond er wel open voor."

Botman begon deze week met Jong Oranje aan een nieuwe EK-kwalificatiecyclus. Hij droeg de aanvoerdersband. "Door die nieuwe rol blijft het bij Jong Oranje ook leuk. Ik moet daar in zien te groeien, zodat ik de groep bij de hand kan nemen. Dat is iets waar ik op persoonlijk vlak nog stappen in wil maken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws