'Toen Ronald Koeman mij in 2018 belde, kon ik daar geen nee op zeggen'

'Toen Ronald Koeman mij in 2018 belde, kon ik daar geen nee op zeggen'

09-09-2021 12:14
18

Dwight Lodeweges kijkt met een goed gevoel terug op zijn tijd bij het Nederlands elftal. Inmiddels is hij assistent-trainer bij PEC Zwolle. De hekkensluiter van de Eredivisie neemt het komend weekend op tegen Ajax, dat volgens Lodeweges 'de gedoodverfde titelkandidaat' is.

Een jaar geleden stond Lodeweges nog als interim-trainer voor de groep bij het Nederlands elftal. Hij was ook de assistent van Frank de Boer en Ronald Koeman, maar vertrok tegelijkertijd met eerstgenoemde bij Oranje. "Toen Ronald Koeman mij in 2018 belde om zijn assistent te worden, kon ik daar geen nee op zeggen", blikt Lodeweges in gesprek met de PEC-clubkanalen terug. "Het was een geweldige ervaring om met de beste voetballers van Nederland en trainers Koeman en later Frank de Boer te werken."

"Direct nadat mijn werkzaamheden bij de KNVB waren beëindigd was PEC Zwolle er snel bij en had ik Art Langeler aan de telefoon", vervolgt Lodeweges. "Na een goed gesprek waren we er snel uit. Het voelt goed om terug te zijn. Art geeft iedereen in de staf zijn vrijheid en vertrouwen. Dat werkt heel prettig. Bovendien kenden wij elkaar al van vroeger, want toen ik hier trainer was, liep Art al eens stage onder mij."

Ajax
Bij PEC staan Lodeweges en co. komend weekend voor een uitdaging. "Zaterdagavond spelen we tegen de gedoodverfde titelkandidaat en huidig titelhouder Ajax", vertelt hij. "Tegen zo'n ploeg moet je een goed plan bedenken om te overleven. Dat plan ligt klaar. Wellicht spelen de woorden in de afkorting van mijn eerste amateurclubs 'plezier' en 'genoegen' daar onbewust nog een rol in."