'Slecht Fati-nieuws voor Koeman en Barça: buitenspeler wéér langer uit roulatie'

'Slecht Fati-nieuws voor Koeman en Barça: buitenspeler wéér langer uit roulatie'

09-09-2021 12:34
32

Ronald Koeman kan de komende weken waarschijnlijk nog steeds niet beschikken over Ansu Fati. Bij FC Barcelona hoopte men aanvankelijk dat de geblesseerde aanvaller deze maand zijn rentree zou maken, maar zijn herstel heeft opnieuw vertraging opgelopen.

AS meldt dat donderdag. Fati is al zo'n tien maanden uitgeschakeld met een knieblessure. Zijn herstel loopt traag, maar Barça hoopte dat de achttienjarige buitenspeler zijn rentree op 20 september tegen Granada kon maken. Dat gaat naar alle waarschijnlijkheid niet lukken: 'alles' wijst erop dat Fati nog iets langer uit de roulatie is, zo klinkt het.

Dat heeft te maken met de voorzichtigheid van de artsen en technici die de viervoudig Spaans international behandelen. Ze willen voorkomen dat Fati te vroeg gebracht wordt en daardoor opnieuw een terugval kent met zijn blessure.

Bij Barcelona proberen ze Fati nu klaar te stomen voor de maand oktober. Dat betekent dat de nieuwe nummer tien van de Catalanen duels met onder meer Bayern München en Benfica zal moeten missen.