Open Messi blikt terug op 'droom': 'Was totaal de weg kwijt, kon het niet geloven'

Open Messi blikt terug op 'droom': 'Was totaal de weg kwijt, kon het niet geloven'

Gepubliceerd: donderdag 9 september 2021 om 12:55do 09-09-2021 om 12:55

Laatste update: donderdag 9 september 2021 om 13:57do 09-09-2021 om 13:57

Lionel Messi is nog steeds bijzonder blij met het winnen van de Copa América. De Argentijn voelt een stuk minder druk op zijn schouders na het binnenhalen van de prijs. Van het moment zelf weet Messi echter niet heel veel meer.

In een uitgebreid interview met de Argentijnse tak van ESPN, blikt Messi terug op het moment dat hij met de Copa in zijn handen stond. "Ik begreep eigenlijk niet helemaal wat er gebeurde. Het was als een droom, een spectaculair moment. Ik geniet eigenlijk meer als ik de beelden terugzie dan op het moment zelf. Ik was toen totaal de weg kwijt. Ik kon niet geloven dat het was gelukt." 

"Ik heb nu rust gevonden, nadat ik mijn droom heb verwezenlijkt die me zo vaak is ontzegd", vervolgt de 34-jarige linkspoot. "Alles wat ik in mijn carrière heb gewonnen was mooi, maar dit was het aller moeilijkste. Ik heb zóveel dingen meegemaakt... Ik kreeg klap na klap."

Op het WK van 2014 en op de Copa América van 2015 en 2016 verloor Messi namelijk de finale met Argentinië. "Sommige journalisten behandelden ons als mislukkelingen", vertelt Messi daarover. "Ze zeiden dat we het shirt van Argentinië niet met trots droegen. We probeerden gewoon kampioen te worden, we waren de eersten die dat wilden. Het is heel moeilijk om een ​​WK of Copa América te winnen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws