Van 't Schip heeft boodschap na winst: 'Haal niet langer spelers van C-garnituur'

Van 't Schip heeft boodschap na winst: 'Haal niet langer spelers van C-garnituur'

09-09-2021 13:38
34

John van 't Schip heeft de noodklok geluid bij Griekenland, na de verrassende 2-1 overwinning op Zweden. De Nederlandse coach vindt dat er zaken moeten veranderen in het Griekse voetbal.

Na afloop van de winst op Zweden grijpt Van 't Schip het moment aan om zijn mening te delen. "We hebben amper spelers om uit te kiezen voor het nationale elftal", vertelt hij. "Daarvoor moet aandacht zijn en niet voor de resultaten. Als Griekenland terug wil naar het hoogste niveau als voetballand, dan moeten er zaken drastisch gaan veranderen."

"Realistisch gezien hebben we maar een stuk of zes clubs in Griekenland waaruit we kunnen putten", vervolgt Van 't Schip. "Daarvan zijn er nog maar twee actief in Europa. Ik zeg niet dat we momenteel geen goede spelers hebben. De structuur van de Griekse competitie moet echter veranderen. Clubs moeten niet langer buitenlanders van C-garnituur halen. Ze moeten de jonge spelers steunen."

"De stadions zijn leeg in Griekenland, behalve bij Olympiakos. Mensen kunnen zich niet meer identificeren met de spelers van hun club en dat moet veranderen", besluit Van 't Schip zijn vurige betoog.

Door de overwinning op Zweden staat Van 't Schip nu met Griekenland op een derde plek in de WK-kwalificatie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s