UEFA en FIFA lijnrecht tegenover elkaar: 'Veel succes met die WK's dan'

UEFA en FIFA lijnrecht tegenover elkaar: 'Veel succes met die WK's dan'

09-09-2021 19:21
49

De UEFA heeft een sneer uitgedeeld in de richting van de FIFA. Laatstgenoemde organisatie hoopt het WK elke twee jaar te organiseren, maar daar ziet UEFA-baas Aleksander Ceferin niets in.

Ceferin neemt geen blad voor de mond wanneer hij praat over de plannen van de FIFA. Hij stelt dat dergelijke veranderingen op de kalender 'verregaande gevolgen' kunnen hebben. Een week later maakt hij duidelijk dat hij het totaal niet eens is met de plannen. "We kunnen simpelweg besluiten niet mee te doen aan die WK's", vertelt Ceferin in een openhartig gesprek met The Times.

Ceferin denkt dus aan een boycot, mocht er daadwerkelijk elke twee jaar een WK georganiseerd gaan worden. Daarbij krijgt hij steun vanuit Zuid-Amerika. "We zitten, voor zover ik weet, op dezelfde lijn als de Zuid-Amerikanen. Veel succes met die WK's dan", vervolgt Ceferin. Fangroeperingen van over de hele wereld verzetten zich al tegen het idee, dat een warm hart toegedragen krijgt van Arsène Wenger. Hij is bij de FIFA verantwoordelijk voor de 'wereldwijde voetbalontwikkeling' en kwam met het plan.