Koeman: 'Je krijgt af en toe een mes in je rug, dat doet wat met iemand'

Koeman: 'Je krijgt af en toe een mes in je rug, dat doet wat met iemand'

10-09-2021 07:14 Laatste update: 07:59
37

Ronald Koeman toont ook de moeilijke momenten bij FC Barcelona in deel twee van zijn docu-serie. De trainer besloot echter wel enkele uitspraken over voorzitter Joan Laporta te laten schrappen.

"Men denkt altijd maar: ze verdienen veel en doen alleen maar wat ze leuk vinden", zegt Koeman over zijn docu tegen het Algemeen Dagblad. "Nou heb ik een mooi en goed leven, duidelijk. Maar er is óók een andere kant. Er zijn ook genoeg momenten dat het klote is. Je krijgt ook klappen en in het voetbal af en toe een mes in je rug. Dat doet óók wat met iemand. En dat mogen kijkers zien."

De voormalig bondscoach doelt onder meer op de spanningen tussen hem en Laporta. "Daar is wel iets geknipt in mijn reacties. Ik had een interview in de week waarin de voorzitter net had gezegd: we nemen even tijd, we zijn niet overtuigd dat deze trainer moet blijven. Niet alles wat ik toen heb gezegd kun je uitzenden."

Volgens Koeman is de relatie met Laporta nu 'op zich goed'. De Barça-preses sprak zijn vertrouwen uit in de Nederlander, die sportief een flinke veer moest laten. "Geen Messi, geen Griezmann, natuurlijk hakt dat erin. Maar als iedereen fit is, staat er nog steeds een sterk elftal dat voor de Spaanse titel kan gaan. De Champions League is met teams zoals Chelsea en ManCity nog een stap hoger, dus een ander verhaal. Maar daar komt deze club ook wel weer aan toe in de toekomst."